IMPLICA-T

Escola de Pares i Mares en col·laboració amb el projecte “Créixer en Família”

Escola de Pares i Mares

Un espai de formació, informació i assessorament. Aprenent a ser (encara) millors pares.

Ser pare implica moltíssimes coses. Entre elles, la gran responsabilitat d’educar als nostres fills, la necessitat de deixar-los un món millor i la redescoberta del nen que sempre hem portat a dins i que teníem tant oblidat.

cef

Objectiu

El projecte de l’escola “Créixer En Família” (CEF), abans “Família Escola Acció Compartida” (FEAC), que ja porta molts anys en funcionament és un punt de trobada entre pares, mares i mestres de l’escola on compartir experiències, situacions, vivències… en relació al procés d’educar els fills des de l’etapa d’infantil fins a l’adolescència.

L’AMPA, mitjançant aquesta Escola de Pares i Mares vol col·laborar amb el projecte “Créixer En Família” (CEF), complementant activitats per als integrants del projecte així com per als pares que només vulguin o necessitin alguna informació puntual.

Tanmateix, des de l’AMPA us recomanem la participació en el projecte “Créixer en Família” (CEF)

A través del bloc, de xerrades, de tallers i d’altres iniciatives que s’aniran proposant, pretenem generar un entorn d’aprenentatge i de debat que ens ajudi, a tots els pares i mares interessats, a millorar en la que serà, per a molts, la missió més important de les nostres vides.

Totes aquestes iniciatives es realitzaran coordinades amb el projecte “Créixer en Família” (CEF) que organitza l’escola .

Antecedents

Al llarg dels anys, els pares han educat als seus fills seguint pautes similars a les dels seus antecessors.

Ara, en aquests temps, la societat s’ha vist immersa en canvis vertiginosos i les famílies i la pròpia escola no han estat alienes a tots ells: La televisió, la publicitat, les noves tecnologies, la desestructuració familiar, l’evolució del mercat laboral, etc.; entre altres molts factors que incideixen en la labor educativa que s’intenta portar a terme entre la família i l’escola.

D’altra banda, les ciències de l’educació també han evolucionat i ens poden proporcionar, a nosaltres, els pares, instruments molt valuosos a l’hora d’afrontar l’educació dels nostres fills.

Què és?

És una iniciativa que sorgeix per a donar suport a les famílies en l’educació dels seus fills/es.

És un espai de treball i reflexió per a la formació dels pares en aquells temes (psicològics, educatius, socials…) que influeixen en l’educació dels fills.

És un espai d’informació i formació, on l’intercanvi d’experiències i la reflexió col·lectiva esdevenen eines que permeten millorar la tasca educativa i desenvolupar estratègies que contribueixin a un desenvolupament integral dels nostres fills en els aspectes físic, emocional, afectiu, social i escolar.

Perquè una Escola de Pares?

  • Ser pares possiblement és una de les tasques més importants que realitzarem durant tota la nostra vida.
  • La responsabilitat última de l’educació dels fills ens pertany i la nostra manera de ser i fer serà decisiva en el forma de ser i actuar dels nostres fills i filles.
  • Quant més persona siguem nosaltres més persona seran ells.
  • És la millor manera d’intercanviar experiències i coneixements entre famílies, educadors i experts.

Objectius de l’Escola de Pares i Mares

  • Propiciar espais de reflexió sobre situacions quotidianes de la vida familiar.
  • Reflexionar sobre diferents formes, que pares i mares, tenen de relacionar-se amb els seus fills/es.
  • Afavorir la comunicació en el grup familiar i amb l’entorn comunitari, Promoure el coneixement de les característiques evolutives i necessitats del nen i l’adolescent.
  • Dotar als pares i mares de recursos i habilitats que possibiliten un creixement integral dels fills i del grup familiar.
  • Contribuir a que pares i mares se sentin segurs en la seva tasca educativa.
  • Afavorir la integració de les famílies al Centre

Com ho farem?

Mitjançant un seguit de conferències, xerrades col·loqui i tallers amb especialistes en diferents temes sobre educació, psicologia i evolució dels fills/es (des de l’etapa infantil fins a l’etapa adolescent), així com d’altres temes d’actualitat. Això, ens permetrà no trobar-nos sols amb els nostres conflictes i dubtes, i ens ajudarà a reflexionar.

També amb la publicació d’articles que creiem interessants al bloc de l’AMPA per tal de facilitar l’accés als mateixos per part dels pares i mares

Aquesta iniciativa es pretén posar en marxa durant aquest curs de forma pilot i que en el proper curs sigui una realitat.
Per tal d’afavorir la participació, es disposarà d’un servei de monitoratge, en cas que sigui necessari, pels pares que hagin de venir acompanyats pels seus fills, alumnes de l’escola.

Xerrades curs 2023/2024


Xerrades curs 2021/2022

 
 

Xerrades curs 2019/2020

Xerrades curs 2018/2019

 
 

Xerrades curs 2017/2018

 
 

Xerrades curs 2016/2017