IMPLICA-T

La música i la seva funció educativa

El proper dimecres 20 de juny a les 19:30 a la Sala d’Actes de l’escola, l’Escola de Pares i Mares en col·laboració amb el projecte “Créixer en Família” (CEF) impartirà la xerrada d’Antoni Tolmos:

 

“LA MÚSICA I LA SEVA FUNCIÓ EDUCATIVA”

 

¿Quina és la importància de la música? La  música es composa d’espais, sons i temps. A través de la música eduquem el nostre esperit. Cal tenir en compte que amb un pentagrama, cinc ratlles paral·leles, amb clau de sol o de fa, amb les set notes, que seran blanques o negres, fuses o semifuses, corxeres o semicorxeres o en tot cas garrapatees, tenim un llenguatge que tothom entén. És un idioma universal. La música.

Segurament el nom d’Antoni Tolmos us sona… Els nostres fills han cantat les seves nadales a l’escola els darrers anys. Al final d’aquesta pàgina teniu un vídeo amb la nadala que van cantar tots junts el darrer nadal. Segur que la recordeu…

Endemés l’Antoni Tolmos composa una nova Nadala de forma bianual i l’any que no hi ha nova Nadala, l’Antoni convoca el “Concurs Nadala Tolmos” per a nens i nenes d’entre 10 i 16 anys. El guanyador o guanyadora del concurs serà qui interpretarà com a solista la nova Nadala de l’any següent.

La Clàudia Corell, alumna de la nostra escola, ha guanyat el Concurs Nadales Tolmos 2017 i interpretarà la Nadala del 2018.

Antoni Tolmos va néixer a Lleida  i és Pianista, compositor i conferenciant.

El seu repte és seguir emprant la seva música com a font de felicitat dels qui l’escolten.

És titulat Superior en Piano, Llenguatge Musical i Teoria de la Música. És Doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació. Expert en creativitat i improvisació musical. Coach Professional Certificat especialitzat en rendiment artístic. Actualment és professor d’Educació Musical a la Universitat de Lleida i a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat Vicedegà de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida.

És arranjador i director artístic de diferents produccions discogràfiques per a d’altres artistes com Spring Riot, Marc Marzenit, Meritxell Gené, etc. Director Musical del “No surrender Festival” i de l’espectacle “Mamapop”. Fundador i Director de l’Orquestra Music Down integrada per músics amb i sense discapacitats intel.letuals i jtambé, junt amb Down Catalunya, del projecte “Converses Down. Com sona la teva vida?” amb joves amb síndrome de Down. Creador del documental “identitat sonora” juntament amb Xavi Caledró. Creador del projecte i concurs “Nadales Tolmos” per a nenes i nens de 10 a 16 anys d’edat.

Ha composat la música o els arranjaments d’obres de teatre com “Mercedes”, “Rubab, el misteri de l’lnstrument prohibit”, “La camisa de l’home lefiç”, “La nena que vivia en una capsa de sabates”, etc. la banda sonora de pel.lícules mudes com “Before to Hollyvood”, “Los Nibelungos”, també música per a documentals i spots de televisió.

Ha obtingut diferents guardons com el primer Premi de composició coral “Ciutat de Reus” 1999 i l’accèssit al mateix concurs al 1997, Premi Batec 2007 pel seu projecte “Improvisació musical, crear i gaudir en temps real”, Premi Extraordinari de Tesis Doctoral al 2006, Premi “Gran persona de Lleida 2018″ atorgat per la Institució Els armats de Lleida” i per músiques originals en obres de teatre i cinema que han estat premiades.

La seva música ha estat programada per emissores i televisions d’àmbit internacional i es comercialitza mitjançant plataformes digitals a tot el món. Realitza regularment concerts i imparteix conferències sobre creativitat musical en Conservatoris i Universitats de països com Espanya, Andorra, França, Hongria, Polònia, República Txeca, Austria, Dinamarca, Anglaterra i Itàlia..

El seu apropament a terrenys jazzístics l’ha portat a Festivals de Jazz com el de San Sebastian (2010), Festival de Jazz de Granollers (2009) i Festival de Jazz de Lleida (2007/2010) on ha gravat CDs i DVDs en directe.

Té editats deu treballs discogràfics: “Cristall” (CD 1999), “Silencis” (CD 2001), “Blanc” (CD 2003), “Sons de ciutat” (CD+DVD 2005), “Patio de luces” (CD+DVD 2008), “Nit Urbana” (CD 2010), “Musicolors” (DVD 2011), “Essència popular” (CD 2011), The new age piano album” (CD2013) i “Energy” (CD2016). Té publicades obres per a piano, per a cors i per a diferents formacions instrumentals, llibres, articles presentats a Congressos Internacionals, etc. És autor de la Tesi Doctoral sobre la improvisació pianística com eina pedagògica i actualment dirigeix Tesis dins l’àmbit de l’Educació Musical.