IMPLICA-T

Reutilització de llibres de text

Reutilització de llibres

 

Ja fa uns anys que intenten ajudar els pares a reutilitzar els llibres de text dels seus fills coordinant l’intercanvi dels llibres entre les famílies que ho sol·liciten.

de mà en mà, l’espai d’intercanvi de l’AMPA vol ajudar a difondre la iniciativa entre tots els pares.

Donat que a primària hi ha pocs llibres per alumne, i al darrer cicle de primària i 1er i 2on d’ESO les llicències són digitals, l’intercanvi es gestiona pels alumnes de 3er i 4art d’ESO i 1er i 2on de Batxillerat

Puc participar a la iniciativa de reutilització de llibres? Que haig de fer per participar?

Poden participar a la iniciativa tots els pares i mares que formen part de l’AMPA Manyanet les Corts amb fills o filles a 3er i 4art d’ESO i 1er i 2on de batxillerat. Fer-ho és molt senzill, només heu d’omplir el formulari que trobareu al final de la pàgina per cadascun dels vostres fills i els coordinadors de la iniciativa us posaran en contacte amb la família que us pot cedir els llibres que necessiteu.

Es important que conegueu el funcionament:

Normes bàsiques:

 • Es tracta de cedir i intercanviar llibres, no hi ha intercanvi de diners.
 • No tenim ni guardem llibres, només us ajudem a posar-vos en contacte amb una família del curs superior. Cada família és responsable de posar-se en contacte i quedar amb el donant per rebre els llibres.
 • La idea és que cada alumne doni els seus llibres i en rebi a canvi, però a vegades això no és possible per falta de donants. Ajudeu-nos a fer difusió perquè participin el màxim de famílies.
 • Els nens que cedeixen llibres (inclosos els casos amb germans a cursos consecutius, és clar) es prioritzaran a l’hora de repartir llibres davant d’aquells que no cedeixen els seus llibres. Si sobren llibres, també es donaran als que han demanat i no en cedeixen.
 • Els llibres s’han d’entregar en bon estat, no s’acceptaran llibres trencats o sense pàgines.
 • No cal esborrar-los, ho farà la família que els rep.
 • Una vegada apuntats no podeu passar els llibres a qui us ho demani, heu d’esperar que us assignem a algú.

Control de l’estat dels llibres:

 • Si es tracten bé, els llibres s’haurien de poder utilitzar per 3 o 4 nens.
 • Si una família rep llibres en mal estat és important que ens ho comuniqui, ja que no tenim una altre forma de saber-ho.
 • Si una família entrega reiteradament els llibres en mal estat, se’ls penalitzarà posant-los al final del llistat. Procurar que els nens cuidin els seus llibres també forma part de l’objectiu.

Intercanvi/aparellaments:

 • Cal omplir un formulari per cada nen si hi ha més d’un germà. Comproveu que està apuntat al curs correcte.
 • Intentarem respectar els aparellaments d’altres anys, i establir una cadena al llarg dels cursos que es repeteixi cada any.
 • Les famílies que ja feu l’intercanvi, cal que us apunteu igualment (omplint els apartats “Ja els dono”/”Ja els rebo” i amb el nom de a qui ho feu) per evitar confusions i malentesos és la forma de saber que participeu del projecte. Donem prioritat als que participen de forma recurrent al projecte.
 • Si alguna família va tenir problemes l’any anterior amb els donants i/o vol canviar, que ens ho faci saber a l’ apartat d’Observacions del formulari.

 

Si us plau, si coneixeu alumnes dels últims cursos de l’ESO i Batxillerat informeu-los de la reutilització, sempre és on hi ha més problemes, ja que no tenim manera de contactar amb els que han acabat Batxillerat.

Per al bon funcionament de la iniciativa necessitem disposar d’informació per part dels qui reben els llibres. En ocasions no s’arriba a produir l’intercanvi o es produeixen altres incidències. Us podeu posar en contacte amb nosaltres per correu electrònic a l’adreça reutilitzaciodellibres@ampa.manyanet.es

Necessitem voluntaris que ens ajudin, especialment d’ESO. Si voleu col·laborar fent difusió a les vostres classes, o ajudant-nos a fer els aparellaments, poseu-vos en contacte amb nosaltres per correu electrònic a l’adreça reutilitzaciodellibres@ampa.manyanet.es.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

Privacitat de les dades

Per poder realitzar aquesta inscripció ens deixaràs les teves dades. És per això que et volem avisar de que les teves dades estaran segures perquè complim amb el RGPD (Reglament General de Protecció de Dades) i et deixem aquesta informació que has de saber:

En enviar el formulari es demanen dades com el teu correu i nom que s’emmagatzemen en una cookie perquè no hagis de tornar a completar-les en pròxims enviaments. També es demanen les dades necessàries per poder formalitzar i gestionar la inscripció al projecte de reutilització de llibres. Al enviar el formulari has d’acceptar les nostres condicions d’ús i la política de privacitat.

 • Responsable de les dades: AMPA Manyanet Les Corts
 • Finalitat: Formalitzar i gestionar les sol·licituds del formulari d’inscripció del projecte de reutilització de llibres.
 • Conservació de les dades:Les dades seran conservades sense termini de supressió.
 • Legitimació: El teu consentiment exprés i  la teva voluntat de participar en el projecte de reutilització de llibres.
 • Destinatari: Ampa Manyanet Les Corts. Les teves dades es guardaran a  SiteGround Spain S.L., el nostre proveïdor de hosting, i també al nostre servei de correu electrònic Google G Suite per a Organitzacions sense Ànim de Lucre. Tots dos també compleixen amb el RGPD. No cedirem les teves dades a altres entitats, llevat requeriment legal.
 • Drets: Tens dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

 

  Formulari d'Inscripció alprojecte de Reutilització de Llibres

   

  Dades de la nena o el nen:
   

   

  Dades de contacte:

   

  Dades relatives als llibres:
   
   

   

  Altres informacions:
  He llegit i accepto les condicions d’ús i la política de privacitat

   

   

  Els camps marcats amb un * són obligaroris