IMPLICA-T

Saps com abordar amb els teus fills el tema de l’alcohol?

El proper dijous 28 de febrer a les 19:30 a l’Auditori petit de l’escola, l’Escola de Pares i Mares en col·laboració amb el projecte “Créixer en Família” (CEF) impartirà la xerrada de la Fundación Alcohol y Sociedad:

 

“Saps com abordar amb els teus fills el tema de l’alcohol?”

 

La Fundación Alcohol y Sociedad imparteix una Xerrada dirigida a oferir informació útil i eines adequades perquè pares i mares, preocupats per l’educació dels seus fills/es, puguin abordar amb ells el tema de l’alcohol.

Des de la Fundación Alcohol y Sociedad comparteixen la seva preocupació i la de les autoritats sanitàries davant els problemes derivats del consum d’alcohol en menors. Per aquest motiu, ens oferiran el seu assessorament, fruit de l’experiència de més de déu anys treballant en la prevenció del consum en menors, a través d’una sessió teòric pràctica a la que ens oferiran pautes i eines d’utilitat per abordar situacions derivades del consum d’alcohol en adolescents.

En els últims anys, segons dades del Ministeri de Sanitat, l’edat d’inici del consum d’alcohol a disminuït fins als 14, per tant és de vital importància abordar aquest problema des del nucli familiar quan més aviat millor.

Per a la Fundación Alcohol y Sociedad el paper de la família és fonamental per la prevenció de conductes de risc relacionades amb el consum d’alcohol en menors. Tot i que l’adolescència i les conductes de risc dificulten la comunicació en el nucli familiar, és vital disposar de totes les eines i coneixements per poder treballar el consum d’alcohol en els nostres fills. Segons dades de l’Institut Deusto de Drogodependències, entitat amb la que col·labora la Fundación Alcohol y Sociedad, només un 63,4% ha tractat en alguna ocasió el tema de l’alcohol a casa.

Prevenir el consum d’alcohol en menors és tasca de tots

Es treballaran coneixements sobre:

  •  L’alcohol
  •  L’adolescència i la seva relació amb l’alcohol
  •  Perquè abordar el tema des de les famílies
  •  Les Habilitats Socials com a eina preventiva
  •  Pautes i consells pràctics
  •  Reflexions
  •  Dubtes i preguntes

A més, tindreu l’oportunitat de plantejar dubtes i inquietuds que pugueu tenir al respecte.

 

Fundación alcohol y Sociedad està contínuament investigant per conèixer principalment les característiques, els valors i la situació dels adolescents, buscant respostes a qüestions fonamentals: Què els motiva per beure? i Quan comencen a fer-ho?

D’aquestes investigacions, van sorgir, entre d’altres, dos treballs pioners a Europa, amb caràcter sociològic i antropològic, que analitzen qualitativament i quantitativament el tipus de relació que estableixen els adolescents amb l’alcohol i que constitueixen un dels estudis més complets que existeixen sobre el tema:

a) I Llibre Blanc sobre la Relació Alcohol i Adolescència a Espanya, basat en entrevistes a 5.000 nois i noies, entre els 12 i 18 anys, realitzades en 2001 a tota Espanya.

b) II Llibre Blanc sobre la Relació Alcohol i Adolescència a Espanya, publicat el 2004, es basa en més de 22.000 entrevistes realitzades a joves de tota Espanya, entre els 12 i 18 anys.

El Comitè Científic de la Fundación Alcohol y Sociedad està compost per destacats especialistes en medicina, sociologia, educació i psicologia. Aquest Comitè té com a principal objectiu donar assessorament a la Fundació sobre la realitat de la societat espanyola en relació amb el consum d’alcohol, per establir les línies mestres de funcionament.