IMPLICA-T

Com conciliar cuina saludable i família

El proper dijous 25 de maig a les 20:00, l’Escola de Pares i Mares en col·laboració amb el projecte “Créixer en Família” (CEF) impartirà la xerrada d’Ada Parellada:

“COM CONCILIAR CUINA SALUDABLE I FAMÍLIA “

Com aconseguir cuinar àpats saludables a casa tot i la manca de temps.

Explicarem, com aconseguir fer tota la feina, anar al gimnàs, quedar amb els amics, veure la darrera estrena de cine, no fallar al festival de final de curs de la neboda i cuinar un àpat saludable, tot sense despentinar-nos.

Creus que és un repte inabordable? T’esperem per demostrar que, tot això i més, és possible! El truc per aconseguir-ho és tenir un bon fons de nevera i tenir idees i ganes per posar-lo en marxa quan arribem a casa.

Ada Parellada (Granollers, 1967) va néixer a la Fonda Europa de Granollers. La cuina, les aromes i el plats l’han envoltada des del dia que va treure el nas a aquest món. Potser perquè ho ha vist de sempre l’ha fet el seu ofici, a Semproniana, on cuina, menja, beu i fa amics. Filla, néta i besnéta dels Parellada, una família de restauradors. Fa més de 200 anys que es dediquem a cuinar, a servir plats, a preparar àpats i celebracions de tota mena.
Ada Parellada: Granollers, 1967. Semproniana: Barcelona, 1993. No són les dates de naixement i de defunció. No! Sóc ben viva, i fins i tot una mica vivales. Són les dates de naixement, totes dues. Una, de quan vaig venir al món i l’altra, de quan vaig venir al món de la cuina i la gastronomia.

Des del 1967 fins al 1993 em van batejar, vaig anar a estudi i vaig aprendre a estimar. També vaig anar al cinema, vaig tenir amics i fins i tot sortia a sopar.
Des del 1993 fins avui, no hi ha hagut tant de cinema, menys estudis, sopo al Semproniana, i els meus amics són els llobarros i les botifarres negres. Una altra vida, sí, entre cassoles, plats i cullerots. Una segona vida plena de vida. M’agrada menjar, beure, riure, cuinar i escriure.
Menjar, beure i riure no em costa gens. Cuina i escriure, de vegades ho faig per obligació, però sempre em fa feliç. El nostre ofici, un esforç diari i continuat, és un compendi de sabor i gent, converses i productes, aromes i riures, cassoles i petons furtius, i es barreja amb el batec de la vida.