IMPLICA-T

Running

De cara al proper curs estem analitzant la possibilitat d’organitzar una nova activitat extraescolar: Running, que podran fer els vostres fills sols i també els pares que ho vulguin.

RUNNING, L’ESPORT DE MODA

Sortir a córrer s’ha convertit en l’activitat de moda a totes les ciutats i pot ser una bona idea per mantenir-nos actius i en forma. Pràcticament a tot arreu hi ha associacions de corredors, clubs o simplement gent que s’ajunta per sortir a córrer per parcs i places.

El fenomen del running ha estat la tendència dels darrers anys. El running no és només l’excusa per posar-se unes sabatilles cridaneres. És un esport que ens aporta moltíssims beneficis a la salut, tant físics com mentals. De fet, cada vegada són més els que es sumen a la tendència, segurament perquè ja coneixen tots els seus avantatges.

PER QUÈ EL RUNNING?

Sol o acompanyat, en ciutat o per la muntanya, aquests són alguns dels beneficis que aporta el running al cos:

 1. Redueix el risc de contraure malalties. La rutina d’exercici, en general, enforteix el cos i ajuda a incrementar els anticossos. En el cas de l’running, practicar-lo amb regularitat disminueix les probabilitats de patir diabetis de tipus II, colesterol, hipertensió i obesitat, problemes comuns entre les persones que mantenen una vida sedentària.
 2. Millora el sistema cardiorespiratori. Tot i que al començar a córrer sembla que no es podrà  aguantar gaire, el cert és que, a poc a poc, el cos es va adaptant i va adquirint resistència.
 3. Enforteix els ossos. L’exercici d’impacte és la millor medicina contra l’osteoporosi. Ajuda a que els ossos s’enforteixin i augmentin la seva densitat.
 4. Regenera la massa muscular. Amb el running es tonfiquen les cames, l’abdomen, l’esquena i fins i tot els braços -a causa del balanceig que es realitza per mantenir l’equilibri-. Per això, els professionals asseguren que, després de la natació, és un dels esports més complets i on es treballa més musculatura. És una manera molt completa de posar-se en forma i aconseguir unes corbes definides i atractives.
 5. Permet perdre i controlar el pes. El treball aeròbic que es realitza durant la carrera augmenta la despesa calòrica del dia, recolzant així la pèrdua de pes o a mantenint-lo a ratlla. No hi ha una recepta més eficaç per aprimar de complementar dieta amb exercici.
 6. Combat la cel·lulitis. Com el greix disminueix en tot el cos, també ho fa l’acumulada a la zona dels malucs, causant de l’anti-estètica cel·lulitis.
 7. Afavoreix el descans. Com més actiu ha estat el dia, més es nota el cansament al ficar-se al llit. Per això, quan arriba el moment d’anar a dormir, és molt més senzill agafar el son.
 8. Ajuda a combatre l’estrès i l’ansietat. Són molts els estudis que proven els efectes beneficiosos de l’esport en la salut, no només física sinó també mental. Córrer ajuda a deixar enrere les tensions segregant endorfines, també conegudes com hormones de la felicitat.
 9. Augmenta l’autoestima. El running no aporta només  fons i agilitat. També a nivell estètic es noten grans canvis quan s’entrena running amb freqüència. Veure’s bé i amb energia és un element molt important per consolidar la confiança en un mateix. La superació personal és un altre dels objectius principals dels corredors i quan s’assoleixen aquestes metes, el sentiment de satisfacció és tan gran que s’incrementa notablement l’autoestima.
 10. És una via socialització. Encara que a simple vista és un esport individual, permet compartir entrenaments i experiències amb molta més gent que també ho practica. D’aquesta manera es pot passar una bona estona en bona companyia. A més, ajuda a intensificar l’exercici a causa de el factor repte, ja que sempre que es realitza un esport al costat d’algú es tendeix a buscar l’autosuperació.
 11. Millora el rendiment intelectual. Les millores en el rendiment intel·lectual són conseqüència tant dels beneficis a nivell físic com a nivell mental que ens aporta el running. Segons alguns estudis tenir uns nivells d’aptitud cardiorespiratòria i motora alts poden, en certa mesura, reduir el risc de fracàs escolar, millorant el rendiment acadèmic. De fet, altres estudis afirmen que l’activitat física que es realitzi abans dels 30 anys podria tenir influència en les capacitats cognitives d’una persona en el futur i influir en la seva capacitat intel·lectual.

Per això, ja sigui sol, amb música, en parella, amb amics o en grup, totes les opcions són vàlides per cordar-se les sabatilles i començar a córrer. ¿L’inconvenient? Que una vegada que t’aficionis al running no podràs deixar de practicar-lo.

A QUI VA ADREÇAT?

Aquesta activitat va adreçada a nenes i nens a partir de 5è de primària i també als pares, tot i que de forma separada:

Running extrascolar: Introduir el running com una nova proposta de la oferta esportiva extraescolar

Club de Running Manyanet: Donant fons i forma a una proposta que ja de per si arrossega a molts adults del nostre col·lectiu per tal de tenir un nou punt de trobada entre els pares de l’escola

QUI IMPARTIRÀ L’ACTIVITAT?

L’activitat l’impartiran professionals amb experiència de PROHABITS, que a més a més han desenvolupat el seu propi mètode.

COM S’ORGANITZARÀ?

Running Extraescolar

Adreçat a nens i nenes a partir de 5è de Primària

Grups per edats:

 • 1 grup: 5è i 6è de Primària
 • 1 grup: de 1er a 3er d’ESO
 • 1 grup: de 4rt d’ESO a 2on Batxillerat

Horaris i dies:

 • Dilluns/dimecres de 17:15h a 18:45h (Possibilitat de dimarts/dijous segons convingui per quadrar amb la resta d’extraescolars)
 • Possibilitat d’un o dos dies d’entrenament a la setmana

Aspectes a tenir en compte:

 • Planificació trimestral de la temporada: Introduir aspectes tècnics de la cursa des de una vessant lúdica i divertida, programació de curses
 • Entrenaments dins i fora de l’escola conduïts per l’equip de Prohabits
 • Possibles sinergies amb el Club de Running pels adults
 • Número mínim de inscrits per grup: 10 nens
 • Preus trimestrals per nen: 45€ al mes (135€/trimestre)

Club de Running Manyanet

Oferir un punt de trobada esportiu dels pares i mares de l’escola i inclús d’altres adults que formin part actualment de la comunitat Manyanet, per a la pràctica d’un esport que ja de per si té una gran acceptació i es practicat per moltes persones de l’escola

Afavorir la comunicació de la Comunitat Runner Manyanet mitjançant l’APP de Prohabits per tal de:

 • Planificar els dies i lloc de trobada per l’entrenament de running i/o de treball de força setmanal
 • Planificar les curses i activitats que es proposaran per tal de que s’inscriguin els interessats
 • Planificar les sessions d’entrenament online de força que cadascú realitzarà individualment

Es planificaran dies oberts i per nivells d’entrenament per tal que es trobi la comunitat de runners.

Aspectes a tenir en compte:

 • Els entrenaments es faran fora de l’escola.
 • Pagament d’una quota mensual de 15€ per tal d’estar vinculat a l’APP de Prohabits i d’aquesta forma estar vinculat a la comunitat runner: planificació d’entrenaments, trobades, entrenaments virtuals,…
Imatge de Fitsum Admasu a Unsplash